Просечни температури за цела сезона во Грција, Црна Гора и Албанија


Нема збор дека ако и сега имавме шанса за одмор сите веднаш би ја прифатиле, но кога имаш можност да планираш однапред, тогаш факт е дека ќе сакаш да е на совршеното место и во совршеното време. Еден од главните фактори кои го условуваат периодот на патување е температурата на воздухот. Да, секако и да е прежешко ќе се изладиш во вода, но никој пак не сака да гори на +40 °C.

Препорачуваме прво да погледнеш на кое место во кој период е најпријатно времето за уживање на плажа, а потоа резервирај си термин на www.ajdenaodmor.mk!

Грција

ГрадТемператури во °C (дневна / ноќна)
МајЈуниЈулиАвгустСептември
Аспровалта23 / 1429 / 1832 / 2133 / 2127 / 17
Дионисиос24 / 1629 / 2031 / 2331 / 2328 / 20
Едипсос25 / 1429 / 1932 / 2231 / 2228 / 19
Калитеа21 / 1826 / 2229 / 2529 / 2625 / 23
Криопиги22 / 1826 / 2229 / 2529 / 2625 / 23
Лептокарија24 / 1529 / 2033 / 2333 / 2328 / 19
Неа Врасна23 / 1429 / 1832 / 2133 / 2228 / 17
Неа Потидеа21 / 1826 / 2329 / 2629 / 2625 / 23
Неа Флогита23 / 1528 / 2031 / 2331 / 2327 / 20
Неи Пори22 / 1427 / 1830 / 2130 / 2226 / 18
Олимписки Брег23 / 1328 / 1831 / 2131 / 2127 / 17
Паралија24 / 1529 / 2033 / 2333 / 2328 / 19
Пефки22 / 1826 / 2228 / 2429 / 2527 / 23
Пефкохори21 / 1826 / 2229 / 2529 / 2625 / 23
Полихроно21 / 1826 / 2329 / 2529 / 2625 / 23
Псакудија23 / 1627 / 2030 / 2331 / 2426 / 20
Сивири22 / 1726 / 2229 / 2529 / 2526 / 22
Ставрос23 / 1429 / 1832 / 2132 / 2227 / 18
Фурка21 / 1826 / 2228 / 2529 / 2525 / 22
Ханиоти21 / 1826 / 2229 / 2529 / 2625 / 23

Албанија

ГрадТемператури во °C (дневна / ноќна)
МајЈуниЈулиАвгустСептември
Ксамил21 / 1725 / 2128 / 2429 / 2425 / 2
Голем23 / 1528 / 1932 / 2232 / 2227 / 19
Спиле23 / 1527 / 1931 / 2130 / 2127 / 18

Црна Гора

ГрадТемператури во °C (дневна / ноќна)
МајЈуниЈулиАвгустСептември
Сутоморе21 / 1526 / 1929 / 2230 / 2225 / 19
Бечичи21 / 14 26 / 1929 / 2129 / 2125 / 18

*Табелите се сумирани од податоците преземени од Weather stats (https://weather-stats.com) и Wanderlog (https://wanderlog.com).

, , ,