Каде на плажа ако си во Ксамил?


Не се прашувај двапати дали вредат плажите во Ксамил. Изборот е одличен, така што тешко е да промашиш на која плажа и да тргнеш. Доколку сепак си од оние кои однапред сакаат да знаат што да очекуваат, тогаш веруваме дека овој блог ќе ти се најде корисен.

Ова се главните предности и недостатоци на најпопуларните плажи во Ксамил:

Ohana Beach Bar

Google Review (4,4★) Tripadvisor (4,5★)

ПредностиНедостатоци
Одлична за вистинска релаксацијаМора да се изнајмат две лежалки и чадор (цената не е скапа; вкупно 10-15€ во сезона) 
Има сопствен бар со одлична храна и коктели по супер цениГласна музика
Услужлив персонал
Прекрасен поглед и пријатна атмосфера
Чиста и убава вода
Бесплатен паркинг

Neasden Lane Beach

Google Review (4,5★) Tripadvisor (4,2★)

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаПлажата има и камења
Убава плажа 
Достапни цени за лежалки (околу 10-15€ за 2 лежалки со чадор) 
Вкусна и достапна храна
Бесплатен паркинг

Barbarossa Beach Bar

Google Review (4,5★) Tripadvisor (4★)

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаДоколку не најдеш слободно место, мора да се изнајмат лежалки и чадор (цената не е скапа; вкупно 10-15€ во сезона) 
Прекрасна плажа за одмор и релаксација
Услужлив персонал
Одлична храна и пристапни цени
Бесплатен паркинг

Lori Beach

Google Review (4,2★) Tripadvisor (3,5★)

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаМоже да има многу гужва во ударни термини
Вкусна храна и пијалаци по прифатливи цениДоколку не најдеш слободно место, мора да се изнајмат лежалки и чадор (цената не е скапа; вкупно 10-15€ во сезона) 
Прекрасен поглед и пријатна атмосфераЛоша услуга од персоналот
Бесплатен паркинг

Ksamil Beach

Google Review (3★) Tripadvisor (4,2★)

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаТешко се наоѓа место особено во сезона
Голема плажа, има место за многу посетителиМузиката може да биде прегласна и се мешаат повеќе песни од различни кафулиња
Прекрасен поглед од плажатаМора да се изнајмат две лежалки и чадор (цената не е скапа; околу 10-25€ во сезона) 
Има голем избор на кафулиња во близина

Africana Ksamil

Google Review (3,8★) Tripadvisor (3★)

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаМора да се изнајмат две лежалки и чадор (цената не е скапа; околу 10-25€ во сезона) 
Прекрасен поглед од плажатаСе плаќа само во кеш
Услужлив персоналГласна музика
Одлични коктели
Бесплатен паркинг 

Plazhi Paradise

Google Review (3,5★) Tripadvisor (3,5★)

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаТешко се наоѓа место особено во сезона
Соодветна за децаВалкана плажа
Евтин паркинг (околу 10€/ден)Доколку не најдеш слободно место, мора да се изнајмат лежалки и чадор (цената не е скапа; вкупно 10-15€ во сезона) 
,