Каде на плажа ако си во Бечичи и Будва?


Знаеме колку е тешко да се одбере на која плажа да одиш особено кога првпат доаѓаш во Црна Гора и Бечичи. Десетици различни, долги и убави плажи, а сепак сите толку различни една од друга. Затоа, направивме листа од најпосетените и најатрактивните плажи со ранг, вклучувајќи ги сите нивни најголеми предности и недостатоци:

Плоче

Google Review (4,6★) Tripadvisor (4,5★)
• 13,8 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Погодна за оние кои сакаат журки на плажа (најмногу за млади)Потребен е превоз со автомобил или автобус заради далечината
Има сопствен бар за храна и пијалациГласна музика
Достапни цени за лежалки (околу 10 евра за 2 лежалки со чадор) Неуслужлив персонал
Прекрасен поглед и пријатна атмосфера
Чиста и убава вода
Достапни активности во вода: џет-ски во просек од околу 70 евра за 30 минути 

Каменово 

Google Review (4,5★) Tripadvisor (4,5★)
• 2,5 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаМоже да има многу гужва во ударни термини
Богата со барови за храна, тушеви, кабини за пресоблекување и лежалки за изнајмување Влезот во тоалет се наплаќа 50 центи
Достапни активности во вода: џет-ски во просек од околу 50 евра за 30 минути Плажата е со камчиња и карпи
Достапни цени за лежалки (околу 20-25 евра за 2 лежалки со чадор) 
Евтин паркинг (околу 5 евра/ден)

Свети Стефан

Google Review (4,5★) Tripadvisor (4★)
• 6,2 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаПоскапи цени за изнајмување на лежалки (30-60 евра, зависно од близината до вода)
Мирна плажа со прекрасен поглед кон островот
Бесплатни тушеви
Евтин паркинг (околу 2-4 евра/час)
Достапни активности во вода

Џез

Google Review (4,5★) Tripadvisor (4★)
• 9,8 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Голема плажа, има место за многу посетителиПотребен е превоз со автомобил или автобус заради далечината (или силна волја за пешачење)
Достапни цени за лежалки (околу 10 евра за 2 лежалки со чадор) Камена плажа
Богата со ресторани, ладилници за сладолед и активности во водаМузиката може да биде прегласна во ударна сезона
Бесплатен паркинг

Бечичи

Google Review (4,4★) Tripadvisor (4★)
• 1,2 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаВо сезона може да биде преплавена со посетители
Песочна плажа со убави каменчиња Нетолку чиста заради големата фреквенција на луѓе
Евтин паркинг (околу 4 евра/ден)
Има многу место за поставување чадор и пешкири

Рафаиловичи

Google Review (4,4★) Tripadvisor (4★)
• 1,4 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаКамена плажа
Достапни цени за лежалки (околу 10-15 евра за 2 лежалки со чадор) 
Голема плажа, има многу место за поставување чадор и пешкири

Краљичина

Google Review (4,4★) Tripadvisor (?★)
• 4,2 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаНема места за купување пијалаци и храна во близина
Мирна, тивка и мала плажа со прекрасен поглед (долга 120 метри)Прескапа влезница од 200 евра за посетители (цената вклучува 2 лежалки и чадор)

Могрен

Google Review (4,3★) Tripadvisor (4★)
• 5,5 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаПреполна во ударна сезона
Достапни цени за лежалки (околу 20-30 евра за 2 лежалки со чадор) Нема паркинг во близина
Достапни активности во вода како џет-ски, кајак и изнајмување брод 

Милочер

Google Review (4,2★) Tripadvisor (4,5★)
• 4,6 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаПрескапа влезница од 200 евра за случајни посетители 
Мали гужвиПриватна плажа отворена само за гостите на Хотел Милочер
Погодна за оние кои се подготвени да платат многу за неколку часови уживање на чиста, мирна и тивка плажа

Плажа Островот Свети Никола

Google Review (4,1★) Tripadvisor (4★) 
• 5,2 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Чиста и убава водаКамена плажа
Прекрасна околина и поглед
Достапни цени за лежалки (околу 10-15 евра за 2 лежалки со чадор)

Словенска

Google Review (4★) Tripadvisor (3★)
• 3,3 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Богата со ресторани и продавници во близинаСкапи лежалки во ударна сезона
Достапни цени за лежалки (околу 10-20 евра за 2 лежалки со чадор) Исклучително преполна со луѓе

Трстено

Google Review (4,2★) Tripadvisor (3,5★)
• 12,4 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Песочна плажаПотребен е превоз со автомобил или автобус заради далечината (или силна волја за пешачење)
Има плитко дно (погодна за мали деца и лица кои не пливаат)
Чиста вода
Недопрена околина

Лусица

Google Review (4,3★) Tripadvisor (3,5★)
• 15,7 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Мирна, тивка и мала плажа (долга 120 м)Потребен е превоз со автомобил или автобус заради далечината
Има пристап до барови за храна, тушеви, кабини за пресоблекување и лежалки за изнајмување, паркинг места на инфраструктурната страна

Плави хоризонти

Google Review (4,3★) Tripadvisor (4★)
• 30,9 км од центарот на Бечичи

ПредностиНедостатоци
Богата со сенкиПотребен е превоз со автомобил или автобус заради далечината
Има убава, дива и недопрена околина 
Има плитко дно (погодна за мали деца и лица кои не пливаат)

*Сите податоци се сумирани од искуствата на потрошувачите на Google Review и Tripadvisor.